Spices & more

ჩვენ ვართ მარი და ადამი — ოჯახი, რომელმაც ერთხელ დატოვა ქალაქის ხმაური, რათა ახალი ცხოვრება დაეწყო ქართულ სოფელში. აქ, ბაღებსა და მთის ჰაერში, დაიბადა SULI — ხელითა და სულით შექმნილი კულინარიული მარილების და ნატურალური დელიკატესების სახელოსნო.

ჩვენ გვჯერა, რომ გემო მხოლოდ საკვები არ არის. ეს არის ისტორია, მოგონება და სითბო, რომელიც ჩვენთან რჩება. ჩვენი პროდუქცია მათთვისაა, ვინც აფასებს ნამდვილ გემოს, უბრალო საგნების სილამაზეს და ოდნავ ჯადოსნობას. SULI — ქართულად ნიშნავს სულს.

Suli — გემოს სული, გურიის მთებში ნაქსოვი.

რეცეპტები

რეცეპტები ჩვენი სანელებლების დამატებით

1.გრისინი

Foto

200 მლ-ში თბილ წყალში 2 ჩ.კ. შაქრით გახსენით ჩაის კოვზი საფუარი; მოზილეთ ცომი 500 გრ ფქვილთან, 50 მლ. ზეითუნის ზეთით და 1 ჩ.კ. მარილით (არა ჩვეულებრივით, ზუსტად ამით – ჩერქეზულით), 10-15 წვრილად დაჭრილი ზეთისხილი და სურვილისამებრ, 150 გრ მყარი ყველი გახეხილი მსხვილ სახეხზე. თუ გრძნობთ, რომ ცომი მკვრივია, დაამატეთ ცოტა წყალი. შედგით თბილ ადგილას ერთი საათით გასაღვივებლად, შემდეგ გააკეთეთ წვრილი ლენტები ან დაჭერით ბრტყელი ზოლებად და გააკეტეთ ლამაზი სპირალეი – და შედგით ღუმელში 15-20 წუთით.

  • ავტორი: ნატა კურტანიძე

2.სალათა

Foto

სალათა მოამზადეთ ყველაზე მარტივი სალათა: კიტრი, პომიდორი, სალათის ფოთოლი, ხახვი, დაამატეთ მცენარეული ზეთი და დაამარილეთ ჩვენი ნივრის მარილით.

ავტორი: მარი შაზო

3.ორაგულის პაშტეტი

Foto
  • ორაგულის ფილე / ორაგულის მუცელი / 600 გრ.
  • მარინადი: აადუღეთ 1 ლიტრი წყალი; დაუმატეთ: 4 ს/კ მარილი, 1 ს/კ შაქარი, დაფნის ფოთოლი, მიხაკი 3 ც., პილპილის მარცვალი 2-3 ც. იდუღეთ 5 წუთის განმავლობაში.

გააგრილეთ და ჩადეთ მასში ორაგული. გააჩერეთ მარინადში სამი დღის განმავლობაში. მოაცილეთ კანი, გაატარეთ ფილე ხორცსაკეპ მანქანაში.
მომზადებულ ფარშს დაუმატეთ დესერტის კოვზი ფორთოხლის მარილი და ზეითუნის ზეთი, მზა მასა გააჩერეთ 1-2 საათი.
სალათებისთვის: ორაგულის მასა ჩადეთ ქილაში და გამოიყენეთ საჭიროებისამებრ.
სენდვიჩებისთვის: ბლენდერში შეურიეთ დარბილებულ კარაქს.

  • rავტორი: მარინა კოვაჩი

გამოხმაურება ჩვენი კლიენტებისგან

სოციალური ქსელები
Facebook Instagram Viber WhatsApp TikTok