რეცეპტები ჩვენი სანელებლების დამატებით
200 მლ-ში თბილ წყალში 2 ჩ.კ. შაქრით გახსენით ჩაის კოვზი საფუარი; მოზილეთ ცომი 500 გრ ფქვილთან, 50 მლ. ზეითუნის ზეთით და 1 ჩ.კ. მარილით (არა ჩვეულებრივით, ზუსტად ამით – ჩერქეზულით), 10-15 წვრილად დაჭრილი ზეთისხილი და სურვილისამებრ, 150 გრ მყარი ყველი გახეხილი მსხვილ სახეხზე. თუ გრძნობთ, რომ ცომი მკვრივია, დაამატეთ ცოტა წყალი. შედგით თბილ ადგილას ერთი საათით გასაღვივებლად, შემდეგ გააკეთეთ წვრილი ლენტები ან დაჭერით ბრტყელი ზოლებად და გააკეტეთ ლამაზი სპირალეი – და შედგით ღუმელში 15-20 წუთით.
სალათა მოამზადეთ ყველაზე მარტივი სალათა: კიტრი, პომიდორი, სალათის ფოთოლი, ხახვი, დაამატეთ მცენარეული ზეთი და დაამარილეთ ჩვენი ნივრის მარილით.
ავტორი: მარი შაზო
გააგრილეთ და ჩადეთ მასში ორაგული. გააჩერეთ მარინადში სამი დღის განმავლობაში. მოაცილეთ კანი, გაატარეთ ფილე ხორცსაკეპ მანქანაში.
მომზადებულ ფარშს დაუმატეთ დესერტის კოვზი ფორთოხლის მარილი და ზეითუნის ზეთი, მზა მასა გააჩერეთ 1-2 საათი.
სალათებისთვის: ორაგულის მასა ჩადეთ ქილაში და გამოიყენეთ საჭიროებისამებრ.
სენდვიჩებისთვის: ბლენდერში შეურიეთ დარბილებულ კარაქს.