ხართ თქვენ დახვეწილი გურმანი ან მოყვარული ძალიან მარტივი კერძების მომზადების მოყვარული - ამას არ აქვს მნიშვნელობა.
ეს სუნელი შეუცვლელია ნებისმიერ სამზარეულოში. იგი ორგანულად აერთიანებს მარილს, ახალ ნიორს და მწვანილებს.
ის არის რბილი, ნაზი და არა ცხარე.
გამოიყენება ჩვეულებრივი მარილის ნაცვლად.
- პირველი კერძები;
- ნებისმიერი ხორცი, ფრინველი, ღვიძლი, ხორცის ფარში, ომლეტი, ერბოკვერცხი, პაშტეტი;
- ახალი და გამომცხვარი ბოსტნეული; ფაფები, შემწვარი კარტოფილი;
- გამოცხობაში: პურ-ფუნთუშა, სამსა, ოსური პეროგი, მჭადი და ქვიშტარი, ფუნთუშები ხორცის და თევზის შიგთავსით, ბლინები ქათმის ხორცით, ხიჩინები და ა.შ.;
- ბოსტნეულის მწნილი და დამარილება;
შემადგენლობა: მარილი, ნიორი, ბაზილიკი, კინძი. მარილი უნდა გადაიტანოთ ჭურჭელში, რომელსაც მჭიდროდ თავსახური ეკეტება, რათა თავიდან აიცილოთ პროდუქტის სწრაფი გაშრობა და არომატის დაკარგვას. შეინახეთ მაცივარში.