მკვეთრი არომატის და ცხარე გემოს კომბინაცია ამ კულინარულ ნარევს უნივერსალურ ხდის გამოიყენება ქართული და ევროპული სამზარეულოს კერძების მოსამზადებკად:
- პირველი კერძები(სუპები);
- ბოსტნეულის კერძები და სალათები;
- თევზის და ხორცის კერძები;
- სხვადასხვა გარნირები;
- სოუსები და მარინადები;
- მწნილი და კონსერვაცია.
ეს პიკანტური სუნელი გადასარევად იხსნება "ოჯახურში" - ტრადიციულ ქართულ კერძში, "კუპდარში", ჩაშუშულ და გამომცხვარ ბოსტნეულში.
შემადგენლობა: მარილი, ქინძი, ძირა, ზაფრანა(ყვითელი ყვავილი), უცხო სუნელი, წითელი წიწაკა.